Katern

Ontdek de voordelen van vloertegels

Het kiezen van vloertegels voor in huis kan een uitdagende taak zijn, gezien het enorme aanbod van verschillende soorten en stijlen. Iedere soort vloertegel heeft weer een bepaalde uitstraling en dus is het ook vooral een kwestie van persoonlijke smaak welk type het beste bij jouw huis past. In dit artikel zullen we daarom de verschillende soorten vloertegels bespreken en geven we een aantal handige tips om de keuze te vergemakkelijken!

Voordelen van vloertegels in huis
Vloertegels zijn een populaire keuze voor in huis vanwege een aantal voordelen. Ten eerste zijn ze robuust en bestand tegen slijtage, waardoor ze een duurzame optie zijn en lang meegaan. Daarnaast zijn vloertegel hygiënisch omdat ze makkelijk schoon te houden zijn. Stofzuigen en af en toe dweilen is al voldoende om een stofvrij huis te hebben. Tegels zijn ook goed isolerend, waardoor ze bijdragen aan het behouden van warmte in de kamer. Bovendien zijn vloertegels relatief eenvoudig te plaatsen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor doe-het-zelvers. Ten slotte zijn er veel verschillende stijlen en patronen beschikbaar, waardoor er voor elk interieur wel een passende vloertegel te vinden is. Denk maar bijvoorbeeld aan retro, industrieel, klassiek, modern… Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn wel vloertegels in een specifieke stijl verkrijgbaar!

Rigid vloertegels: robuust en makkelijk
Rigid vloertegels zijn een relatief nieuwe toevoeging aan de wereld van vloertegels. Deze vloeren zijn gemaakt van stevige planken die bestaan uit een combinatie van kunststof en calciumcarbonaat. Rigid vloeren zijn zeer duurzaam en bestand tegen krassen en slijtage. Bovendien zijn ze waterdicht, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Rigid vloertegels zijn ook gemakkelijk te installeren en vereisen weinig onderhoud.

Laminaat: slijtvast en makkelijk in gebruik
Laminaatvloeren zijn ook een populaire keuze voor in huis. Deze vloeren zijn gemaakt van vezelplaten die bedekt zijn met een decoratieve laag die eruitziet als hout, steen of een ander materiaal. Laminaatvloeren zijn relatief goedkoop en gemakkelijk te installeren. Bovendien zijn ze net als rigid ook duurzaam en bestand tegen krassen en slijtage. Laminaat is daarmee uitermate geschikt voor bijvoorbeeld de woonkamer en slaapkamer. Houd er alleen rekening mee dat laminaat in het algemeen niet waterdicht is en daarom niet geschikt zijn voor gebruik in vochtige ruimtes.

Click-vinyl: veerkrachtig, warm en isolerend
Click-vinylvloeren zijn gemaakt van polyvinylchloride (PVC) en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en patronen. Deze vloeren hebben een klikverbinding waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn zonder lijm. Click-vinylvloeren zijn duurzaam, waterdicht en gemakkelijk schoon te maken. Ze zijn dus geschikt om overal in huis te gebruiken, waaronder ook in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.

Hoe onderhoud je de vloer?
Vloertegels zijn hygiënisch en makkelijk te onderhouden. Hieronder volgen een aantal onderhoudstips:

Rigid
Rigid is goed bestand tegen vlekken, dus viezigheid is niet makkelijk te detecteren als je voor dit type vloertegels kiest. Je hoeft het alleen te stofzuigen en nat te dweilen en je vloer is weer spic en span.

Laminaat
Gebruik een zachte parketborstel als je laminaat gaat stofzuigen. Je kunt de vloer ook met een droge elektrostatische doek afnemen. Bij hardnekkig vuil maak je het schoon met een uitgewrongen dweil (niet te nat dus).

Click-vinyl
Click-vinyl kun je gewoon stofzuigen en af en toe dweilen met het juiste reinigingsmiddel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk