Ons Erfgoed: ‘De boerderij aan de Lekdijk Oost’

Nieuwegein heeft op dit moment 36 gemeentelijke monumenten en 53 Rijksmonumenten. Twaalf andere gebouwen en één sluis zijn enkele jaren geleden ook in aanmerking gekomen voor de status van Gemeentelijk monument. Dit om het cultureel erfgoed in Nieuwegein te behouden. Martin Reijmerink zal wekelijks hier de monumenten behandelen. Deze week de boerderij van Barthelomeus Willem Wttewaal, een wijnhandelaar uit Leiden, die de boerderij liet bouwen in 1876.

‘De boerderij aan de Lekdijk-Oost 1 stamt uit 1876 en heeft vandaag de dag nog steeds een agrarische functie. De boerderij en haar voorgangster is vanaf ten minste het midden van de negentiende eeuw in bezit geweest van Barthelomeus Willem Wttewaal, een wijnhandelaar uit Leiden die later ging rentenieren in Utrecht. Tot 1922 was de boerderij in bezit van zijn nakomelingen.’. Klik hier om het verhaal achter deze boerderij te lezen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren