Onnodige uitgave aan kunst Stadsbalkon door raad tegen gehouden.

Tijdens de raadsvergadering van 31 augustus jl. is er opnieuw gestemd over de motie van de VVD en PvdA waarin het college werd opgeroepen geen kunstwerk van ongeveer € 200.000,- te plaatsen op het stadsbalkon aan de Doorslagzone.

De VVD vindt dit op dit moment verspilling van geld omdat dit een te grote financiële uitgave is in deze financieel moeilijke tijden. Ook zou de Doorslagzone eerst verder ontwikkeld moeten worden alvorens er überhaupt over een kunstwerk wordt nagedacht.

Voor het zomerreces is er uitgebreid gesproken over dit onderwerp, waarbij de emoties soms hoog opliepen. Echter voor de VVD was het duidelijk: in deze tijd geen uitgaven voor zaken die niet nodig zijn. Helaas staakten de stemmen, waardoor er na het reces (31 augustus jl) opnieuw gestemd moest worden.

De raad stemde met een ruime meerderheid voor de motie. Formeel kan het college een motie naast zich neer leggen, echter de VVD gaat er vanuit dat het college uitvoering zal geven aan de de wens van de raad.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren