Online informatiebijeenkomst nieuwbouw Milieu Educatie Centrum

Op woensdag 19 januari 2022 organiseert het team van het Milieu Educatie Centrum (MEC) een online informatiebijeenkomst voor de aanstaande nieuwbouw. Alle geïnteresseerden kunnen de bijeenkomst online van 19.30 uur tot ongeveer 21.00 uur bijwonen.

In de bijeenkomst wordt het uitgewerkte ontwerp gepresenteerd van het nieuwe onderkomen van het Milieu Educatie Centrum en partners. Zo komen de architecten, projectleider en wethouder aan het woord over de ontwikkeling, de veranderingen en de inpassing van de nieuwbouw in het Natuurkwartier. Ook is er vanzelfsprekend ruimte voor reacties en vragen op de voorgenomen plannen.

Het streven is om uiterlijk medio 2023 het nieuwe Milieu Educatie Centrum gerealiseerd te hebben.

Aanmelden
U kunt zich voor de online informatiebijeenkomst aanmelden via natuurkwartier.nl/ doorontwikkeling. Na aanmelding ontvangt u eerst een bevestiging. Vervolgens ontvangt u vooraf aan de bijeenkomst via uw e-mailadres een link van de vergadersoftware Microsoft Teams en een technische instructie.

Voor de bijeenkomst zijn een beperkt aantal deelnemers mogelijk; dus meldt u gelieve tijdig aan. Wanneer u bent aangemeld en u bent toch verhinderd, geef dit ook weer graag aan de organisatie door. Dan kan een eventuele andere geïnteresseerden alsnog blij worden gemaakt met een plekje in de online vergadering.

Doorontwikkeling Natuurkwartier
Het Natuurkwartier staat aan de vooravond van een doorontwikkeling, een nieuw impuls aan een binnenstedelijk natuur- en historisch gebied middenin Nieuwegein.

Onlangs werd de intentieverklaring voor het nieuwe MEC-gebouw ondertekend.

Door een unieke combinatie van natuur, recreatie, educatie, historie, horeca en (maatschappelijk) werken, krijgt het gebied de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen tot een bijzondere plek voor alle inwoners van Nieuwegein mét de aantrekkingskracht voor de regio. Bovendien bevorderen de ontwikkelingen ook het groene karakter van de stad en levert het een bijdrage aan een duurzame en gezonde stad.

De doorontwikkeling bestaat uit een drietal projecten: het maalvaardig maken van de Poldermolen en de aansluiting op het waterplan van Park Oudegein, het vervangen van de verouderde geitenstal op Kinderboerderij IJsselstee en de duurzame nieuwbouw van het Milieu Educatie Centrum (MEC).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren