Winkel ook online wat avontuurlijker!

Internetshoppen, online winkelen, hoe je het ook noemt: we schaffen veel dingen langs de digitale snelweg aan. Het is daarbij uitermate handig dat er in deze wereld geen grenzen bestaan: zo bevind je je virtueel opeens op een Italiaanse mercato settimanale, een Franse braderie of wie weet een pittoresk Marokkaans marktpleintje. Hier scoor je de mooiste en lekkerste producten die je niet zo snel bij de Hollandse handelaren vindt. Een aantal voorbeelden.

Uitgebreid islamitisch assortiment bij Jawhara Boutique
Je wilt bij vrienden op visite, maar je hebt geen idee wat je mee moet nemen als presentje? In dat geval pak je de virtuele surfplank richting jawharaboutique.nl, waar de inspiratie van je scherm knalt. Van Pashmina sjaal tot originele sleutelhangers en van heerlijke parfums tot de aller zoetste dadels. De winkel is van origine islamitisch, maar deze en de Nederlandse cultuur zijn intussen behoorlijk met elkaar vervlochten. Dat is bijvoorbeeld te zien aan de vele wenskaarten die speciaal voor deze winkel ontworpen zijn: voor de geboorte van een kind koop je hier een kaart met de tekst Hoera! Jullie worden oemie en abie!

Italiaanse lekkernijen
Het komt in de beste families voor: een Italië-gek of Francofiel. Niks aan de hand, deze mensen zijn niet gevaarlijk. Sterker nog, het zijn vaak zachtaardige types die je al stil krijgt met een stukje kaas uit hun favoriete vakantieland. In dat geval wijzen de zoekmachines je de weg richting de online kaasboeren waarvan de weldadige geuren bijna uit je toetsenbord komen als je hun website hebt bereikt. Ondernemers die het hele jaar door op en neer tussen hier en Frankrijk of Italië pendelen om allerlei heerlijkheden te importeren. Je doet hier inspiratie op voor allerlei cadeaus en kunt er meestal ook een geschenkenmand met lekkernijen samenstellen. Wijntje, kaasje, zakje paddenstoelen, enzovoorts.

Scandinavisch design
Nee, het zoeken naar Scandinavisch design doe je niet per se bij de wereldberoemde, vierletterige blauwe-gele meubelketen waar de al even bekende Björn, Västerön en Klippan in de stellingkasten op je liggen te wachten. Er zijn ook diverse andere, kleinschaligere webshops waar je tegen de meest verrassende design-cadeaus aanloopt. En heb je honger gekregen tijdens het online shoppen, dan zijn die gehaktballetjes zo zelf in elkaar gedraaid.

Boeken in andere talen
Wil je je meer bekwamen in een vreemde taal, dan is het wel eens grappig om je favoriete boeken te herlezen, maar dan niet in het Nederlands. Herman Koch, Heleen van Royen, Arnon Grunberg, hun bestsellers werden allemaal in allerlei internationale versies omgetoverd. Ook hier brengen de zoekmachines je bij de juiste boekhandel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk