Online cursus poëzie door Alexis de Roode en bieb De tweede verdieping

Dicht jezelf door de quarantaine heen! Speciaal voor bibliotheek De tweede verdieping verzorgt dichter Alexis de Roode een online cursus poëzie schrijven, voor leden en niet-leden.

Tijdens deze online cursus leren deelnemers woorden te vinden voor wat zij ervaren gedurende deze tijd van coronamaatregelen. Er zal geoefend worden in het oprekken van het associatievermogen, in hoe woorden met impact te gebruiken én hoe het toeval mee te laten spelen. Natuurlijk zal er ook volop geëxperimenteerd worden! Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om de geschreven gedichten te publiceren door deze in te dienen via de website coronagedicht.nl, opgericht door de Dichter des Vaderlands: Tsead Bruinja. 

Over Alexis de Roode
Alexis de Roode (1970) debuteerde in 2005 bij Uitgeverij Podium met de dichtbundel Geef mij een wonder. Sindsdien verschenen nog drie dichtbundels van deze dichter, die lesgaf aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Tijdens de Boekenweek 2020 heeft de dichter ook een workshop gegeven over rebelse gedichten bij De tweede verdieping. Momenteel zit De Roode in corona-retraite in Utrecht en schrijft hij elke dag een gedicht. 

Data
De cursus start op vrijdag 10 april a.s. en bestaat uit 8 groepssessies via Zoom, huiswerkopdrachten via Slack en individuele feedback. De overige data zijn: maandag 13 april, vrijdag 17 april, maandag 20 april, vrijdag 24 april, maandag 27 april, vrijdag 1 mei, maandag 4 mei en vrijdag 8 mei.

Kosten
Normaal kost een cursus van Alexis de Roode 300 euro. Speciaal voor De tweede verdieping heeft de dichter een aanbieding: 40 euro voor leden en 65 euro voor niet-leden.

Meer informatie en aanmelden
Kijk voor meer informatie en hoe aan te melden op de website van De tweede verdieping of neem contact op met Gina van den Berg via g.vandenberg@detweedeverdieping.nu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren