30.000 glasvezelaansluitingen in Nieuwegein

De gemeente Nieuwegein wordt aangesloten op glasvezel. De gemeente en KPN NetwerkNL tekenden op het dak van het gemeentehuis een samenwerkingsovereenkomst, waarin is vastgelegd dat bijna 30.000 huishoudens en bedrijven voorzien worden van een aansluiting op het glasvezelnetwerk. Naar verwachting starten de werkzaamheden in de eerste helft van 2021, de totale aanleg in Nieuwegein zal ongeveer drie jaar duren.

Willem Offerhaus (links) met wethouder Ellie Eggengoor

Wethouder Ellie Eggengoor (Economie en werk): “We vinden het belangrijk dat onze stad ook in de toekomst aantrekkelijk blijft om in te wonen en te werken. Daar horen naast goede bereikbaarheid met onze infrastructuur ook de digitale bereikbaar bij van huishoudens en bedrijven. De afgelopen periode heeft het digitaal werken en vergaderen een vlucht genomen. We geloven dat deze trend zich in de toekomst voorzet en zijn blij dat we in Nieuwegein hier nu al de basis voor kunnen leggen.”

“Er wordt steeds meer van het netwerk verwacht, elke dag neemt de datagroei in Nederland toe. Toch staan we nog maar aan het begin van wat er allemaal mogelijk is en daarom investeren wij in glasvezel. Glasvezel biedt nu al de capaciteit die we in de toekomst thuis, op kantoor maar ook in bijvoorbeeld het onderwijs en de zorg nodig hebben. We zijn ontzettend blij met deze samenwerking met de gemeente Nieuwegein waardoor we begin 2021 van start kunnen gaan met de werkzaamheden,” aldus Willem Offerhaus, directeur executive relations van KPN

Het glasvezelnetwerk wordt wijk voor wijk, straat voor straat aangelegd. Wanneer de werkzaamheden volgend jaar starten worden bewoners tijdig geïnformeerd.

3 thoughts on “30.000 glasvezelaansluitingen in Nieuwegein

 1. J.G. Sipman

  In Doorslag al sinds 2006 glasvezel, dankzij woningbouwvereniging Portaal

 2. Pieter Wigboldus

  Werd tijd, 12 jaar gewoond in Nieuwegein, en steeds gehoopt dat ze er mee bezig gingen.
  Ook werd door veel gedacht uit de rest van het land dat ik wel glasvezel zou hebben. Mooi dat er eindelijk beweging is gekomen!

 3. F. Franken

  Geweldig. Batau Zuid is net volledig gerenoveerd. Alle bestrating is vernieuwd. Kan dus weer allemaal open. Fijn die coördinatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!