Onderzoek over beter afval scheiden

De gemeente Nieuwegein wil dat inwoners van Nieuwegein nog beter hun afval gaan scheiden. Dit is goed voor het milieu, maar ook om de kosten van de afvalstoffenheffing in de hand te houden. De gemeente: ‘Dat kan alleen als we het afval op een andere manier bij de inwoners thuis en in de wijk ophalen en als de inwoners hun afval nog beter gaan scheiden. Dat kunnen we op verschillende manieren doen.’

Omdat de gemeente Nieuwegein de mening van haar inwoners belangrijk vindt is een vragenlijst gemaakt over de mogelijkheden en voorkeuren van inzameling. ‘We leggen u in deze digitale vragenlijst graag een aantal mogelijkheden voor. In het nieuwe ‘Grondstoffeninzamelplan 2015-2020’ wil de gemeente de voorkeuren van haar inwoners in belangrijke mate laten meewegen’ aldus de gemeente Nieuwegein.

Uw huishoudelijke afval bestaat uit verschillende soorten afval. Voor elke soort afval gelden andere regels voor het aanbieden en ophalen ervan. Dit is ook afhankelijk van uw woonsituatie: woont u in een flat, dan zijn er andere mogelijkheden en gelden er andere regels dan wanneer u in een rijtjeshuis woont. Het huishoudelijk afval in Nieuwegein wordt opgehaald door het Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN). Voor bedrijfsafval gelden er andere regels dan voor huishoudelijk afval. Ga hier naar de vragenlijst.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk