Onderzoek naar participatie van allochtonen

De gemeente Nieuwegein gaat onderzoeken of allochtonen in Nieuwegein op een gelijke manier deel kunnen nemen aan maatschappelijke activiteiten, bijvoorbeeld op het gebied van werk en scholing. Ook wil de gemeente weten in hoeverre deze groep gebruik maakt van gemeentelijke voorzieningen en hoe gedacht wordt over de leefbaarheid in de buurt. Onderdeel van het onderzoek is het interviewen van allochtone inwoners van Nieuwegein. In de periode van 1 tot 5 maart worden 300 personen benaderd voor een interview. In Nieuwegein wonen ongeveer 8000 mensen van allochtone afkomst.

De komende jaren krijgen gemeenten een steeds belangrijker rol bij de uitvoering van beleid dat van invloed heeft op de deelname van allochtone bevolking aan het maatschappelijk leven. Dit geldt zeker voor het inburgeringsbeleid. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek kan de gemeente besluiten om de plaatselijke voorzieningen beter af te stemmen op wensen en behoeften van de allochtone bevolking.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door bureau Regioplan in samenwerking met bureau Strabo. De resultaten zijn naar verwachting bekend in mei. Indien u vragen heeft over het onderzoek dan kunt u contact opnemen met Marijke van Dun van de gemeente Nieuwegein, via telefoonnummer: 030 – 60 714 98.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk