Onderzoek naar dodelijke aanrijding in City

Onderzoek moet uitwijzen of er verkeersmaatregelen nodig zijn naar aanleiding van het dodelijke ongeluk bij winkelcentrum Cityplaza in de binnenstad van Nieuwegein. Afgelopen vrijdag kwam een 65-jarige vrouw om het leven op de Schakelstede.

De voetgangster werd aangereden door een automobilist. Na het ongeluk klonk kritiek op de verkeersituatie bij winkelcentrum Cityplaza, maar volgens de gemeente staat de bocht bij de Zoomstede met de Schakelstede niet bekend als locatie waar veel ongelukken gebeuren.

Op dit moment is ook nog niet bekend wat de oorzaak van het ongeluk is geweest. “Nader onderzoek moet duidelijk maken of de verkeerssituatie een rol heeft gespeeld en of er mogelijk aanvullende verkeersmaatregelen gewenst zijn”, laat Nieuwegein weten. Er liep al een onderzoek naar mogelijkheden om op korte termijn tijdelijke maatregelen te treffen die de leefbaarheid en doorstroming van het gebied bij Cityplaza verbeteren.

De gemeente noemt het ongeluk “verschrikkelijk”. “Het is tragisch voor het slachtoffer, de nabestaanden en omstanders. Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden.” Omdat het ongeluk gebeurde op één van de hoofdwegen bij Cityplaza waren veel mensen getuige. De gemeente wijst op de mogelijkheid om gebruik te maken van Slachtofferhulp.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk