Spelregels WK voetbal 2014

Het is bijna zover. Op 12 juni gaat het WK-voetbal in Brazilië van start. Heel Nederland en zeker ook Nieuwegein leeft mee met het Nederlands elftal. De wedstrijden van het Nederlands elftal worden veelal in groepsverband bekeken. Dit zorgt voor feestelijkheid en saamhorigheid, maar het kan ook voor risico’s zorgen.

Om het veilig en gezellig te houden zijn er regels opgesteld. Zo mogen horeca-gelegenheden alleen onder voorwaarden een (klein) scherm plaatsen binnen hun pand. Alle horecaondernemers zijn hierover schriftelijk geïnformeerd. Maar ook voor u als inwoner gelden er regels.

Als u in uw straat tijdens een van de speeldagen van het Nederlands elftal een buurtfeest wilt houden voor minder dan honderd personen, bent u verplicht dit te melden bij de gemeente. Dit geldt ook voor het houden van een buurtfeest. Denk daarbij aan de eindtijd van het feest en geluidsvoorschriften. Als er meer mensen aanwezig zijn of als u niet kunt voldoen aan de bovengenoemde gestelde voorwaarden, is een vergunning noodzakelijk.

Vlaggetjes en/of slingers moeten op minstens 4,5 meter hoogte hangen. Zo blijven straten toegankelijk voor de brandweer, andere hulpdiensten en de vuilniswagen. Bij het versieren van uw straat en/of huis staat de (brand)veiligheid voorop. Oranje dekzeilen zijn niet brandveilig. Bij het gebruik van partytenten aan huis is het van belang dat deze minimaal aan twee zijden open zijn. Partytenten op straat zijn in verband met de verkeersveiligheid niet toegestaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren