Onderzoek Kinderombudsman naar jeugdhulp

De Kinderombudsman doet onderzoek naar de zorgcontinuïteit van jeugdigen in Nederland die Jeugdhulp ontvangen. Per 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor deze Jeugdhulp. Met dit onderzoek wil de Kinderombudsman weten of deze jeugdigen (nog steeds) de juiste zorg ontvangen.

Nieuwegein is naast 41 andere Nederlandse gemeenten benaderd om mee te werken aan dit onderzoek. De gemeente heeft willekeurig 200 jeugdigen geselecteerd die Jeugdhulp ontvangen. Deze jeugdigen en hun ouders hebben een brief thuis ontvangen. In deze brief wordt hen gevraagd om voor 29 maart, online een vragenlijst in te vullen. In de vragenlijst worden vragen gesteld over de hulp die de jeugdige in 2014 ontving en of deze hulp veranderd is sinds 1 januari 2015.

De Kinderombudsman zal in 2015 drie keer zijn resultaten bekendmaken. De eerste keer in april. De resultaten worden aangeboden aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. De gegevens zijn ook beschikbaar voor gemeenten, zodat zij de knelpunten kunnen oplossen. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met de informatie en blijven de deelnemers anoniem.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren