Onderhoudswerkers Beatrixsluis weer thuis na beknelling

De twee mannen die vanochtend bekneld kwamen te zitten bij de Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein, zijn weer thuis. Dat heeft Rijkswaterstaat Midden-Nederland, dat verantwoordelijk is voor de opknapbeurt van de sluis, aan onze redactie laten weten. (Zie video)

Rijkswaterstaat is blij dat het met de medewerkers zo goed is afgelopen. Na het ongeluk vanochtend werd een van beide mannen na een half uur bevrijd, de ander zat langer in een benarde positie. Hij werd rond 14.00 uur bevrijd door een speciaal reddingsteam.

Wat er is misgegaan, is niet precies duidelijk. De twee mannen waren aan het werk met een contragewicht, dat dient om de sluisdeur in beweging te krijgen. Normaal gesproken zit het contragewicht vast met kabels. Dat lijkt nu niet het geval te zijn geweest, waardoor het scheef in de rails kwam te hangen en de mannen er deels onder terechtkwamen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren