Ondanks het slechte weer een goede opkomst bij ‘Gluren bij de Buren’

‘Gluren bij de Buren’ in Nieuwegein’ was een groot succes.’ Zo laat de organisatie weten in een eerste reactie. Alhoewel nog niet alle cijfers binnen zijn van het evenement, dat afgelopen zondagmiddag werd gehouden in maar liefst 37 huiskamers, zijn de eerste geluiden zeer positief. Niet alleen vanwege de hoge kwaliteit en diversiteit van de optredens maar ook lieten de bezoekers doorschemeren zeer enthousiast te zijn geworden van het evenement dat voor de zevende keer werd gehouden in Nieuwegein. Onze videograaf Jos van Vogelpoel ging langs bij sommige optreden en maakte bovenstaand videoverslag.

Zondag 10 februari kon in de hele gemeente ongegeneerd gegluurd worden. Zo ook in Tiny Village Kleinhuizen in Nieuwegein. Daar konden de ruim 100 bezoekers genieten van: Dicky Rosewater Trio, Man op de Maan, Telys, Duo de Kleer en Robbert Redert. Zij gaven in vijf verschillende Tiny Houses intieme huiskamerconcerten. Van gipsy tot Scandinavische ballades, van een verhalenfluisteraar tot een opkomende singer- en songwriter: het aanbod was divers.

Karin Prins, één van de bewoners van de Tiny Houses in Nieuwegein: ‘Zo’n 100 mensen brachten een bezoek aan Kleinhuizen en daarmee zaten de kleine huiskamers goed vol.’

‘Gluren bij de Buren in Kleinhuizen Nieuwegein

Over ‘Gluren bij de Buren’
Gluren bij de Buren is het huiskamerfestival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. De huiskamers van Nieuwegeiners veranderen voor een dag in echte podia, voor intieme optredens van verschillende lokale talenten. Kies een wijk, struin de straten af en ontdek livebands, singer-songwriters, dansers, theatermakers of andersoortige podiumdieren. De acts spelen tussen 12.00 en 17.00 uur meerdere optredens van 30 minuten welke je gratis kunt bezoeken.

Heeft u foto’s van bovenstaand evenement van dit jaar? Stuur die dan naar onze redactie via redactie@pen.nl, dan plaatsten wij ze hieronder.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren