Omnibusonderzoek 2003

Om goed beleid te kunnen maken is kennis van wat er leeft onder de bevolking van Nieuwegein onontbeerlijk. Daarom houdt de gemeente om het jaar het zgn. Omnibusonderzoek. In 2003 werd er voor de zevende maal een onderzoek gehouden naar ervaringen met betrekking tot informatievoorziening en bereikbaarheid van de gemeente, welzijnsinstellingen en voorzieningen op het gebeid van milieu. De resultaten van het onderzoek hebben geleid tot voorstellen voor beleidsaanpassingen. Sommige aanpassingen kunnen direct worden uitgevoerd, anderen zullen in het toekomstige beleid meegenomen worden.

Een greep uit de nieuwe plannen:

– de gemeente heeft besloten haar telefonische bereikbaarheid te verbeteren;

– Nieuwegein radio krijgt geen subsidie meer, omdat het draagvlak voor deze omroep te klein bleek te zijn;

– de gemeente zal het gebruik van groene stroom (energie die is opgewekt uit natuurlijke bronnen, zoals wind, water of zon) verder stimuleren en

– er wordt gewerkt aan de verbetering van de toegankelijkheid van de website nieuwegein.nl. De aanbevelingen die uit het onderzoek naar voren kwamen worden gebruikt bij het ontwerp van de vernieuwde site. De gemeente heeft het plan om in de loop van 2004 een testpannel uit de gemeentelijke bevolking samen te stellen, die het gebruiksgemak van de nieuwe website gaat testen.

In de notitie Vervolg Omnibusonderzoek 2003 zet de gemeente duidelijk alle veranderingen in haar beleid als gevolg van het onderzoek op een rijtje. Geïnteresseerden kunnen vanaf dinsdag 3 februari de nota inzien in het Infocentum in het gemeentehuis aan de Martinbaan. De nota wordt uw eigendom tegen betaling van 2 euro 70, de kostprijs. Het Infocentrum is elke werkdag tussen 8.30 en 13.00 open voor het publiek. Op woensdag is het Infocentrum geopend van 08.30 uur ’s morgens tot 20.00 uur ’s avonds.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren