Omgeving tramremise Nieuwegein krijgt nieuwe aanplanting

De nieuwe tramremise in Nieuwegein heeft meer te bieden dan alleen spoor, een moderne werkplaats en kantoor. Het terrein is ook een mooi stukje natuur geworden dat momenteel met heraanplant van bomen in het groen wordt gestoken.

Tien platanen maakten deze week de verhuizing naar het nieuwe parkeerterrein op de remise. De bomen hadden de afgelopen jaren een tijdelijke plek gevonden aan de rand van het terrein waar nu ruimte wordt vrijgemaakt voor stalling van elektrische bussen. In drie dagen tijd werd de toekomst van de platanen veilig gesteld en zorgde aannemer Van Gelder B.V. ervoor dat de bomen opnieuw werden geplant op het eiland in het spoor waar binnenkort geparkeerd kan worden met auto’s.

Goede start
Om de platanen een goede start te geven, zijn de bomen aangeplant in extra voedzame aarde. Ook zijn nogal wat takken gesnoeid zodat de bomen voldoende ruimte krijgen om te groeien. De verwachting is dat binnen een paar jaar de bomen zich in volle glorie hebben hersteld en zorgen voor een natuurlijk, groen dak op het parkeerterrein van de remise.

Van Gelder B.V. heeft vorig jaar ook elders op de remise de aanplant van groen verzorgd. Tussen de gebouwen en het opstelterrein van de trams bevindt zich nu een weelderige groene zone met veel gevarieerde vaste planten en bloemen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren