OM eist zes jaar cel tegen Cornelis B. uit Nieuwegein

Cornelis B. uit Nieuwegein, die 10 maart jl. een fataal auto-ongeluk op de kruising van de Graaf Florisweg en de ’s-Gravenhoutseweg in de wijk Fokkesteeg veroorzaakte, wordt verdacht van roekeloos rijgedrag. Bij het ongeluk kwam een jongen van acht jaar uit Houten om het leven. Zijn twee jaar oudere broer Sven liep bij het ongeluk hersenletsel op. Ook zijn moeder, die voor in de auto zat en de vader raakte eveneens gewond.

“Ik wist niet wat ik deed”, zei verdachte Cornelis B. woensdag 12 juni jl. in de rechtbank in Utrecht. “Ik voel me een kindermoordenaar en een monster.” B. had te veel gedronken, negeerde een rood stoplicht en reed veel te hard, tot 130 km/uur op een weg waar 70 km/uur is toegestaan.

‘Drinken en een stukje rijden’
Hij vindt het verschrikkelijk wat er is gebeurd, zei hij tegen de rechter. “Iedere dag vraag ik me af wat me hiertoe gebracht heeft.” Hij had veel stress omdat hij zijn baan dreigde kwijt te raken. Alcohol en een stukje rijden met de auto brachten hem ontspanning. “Dat is geen goede combinatie”, zei de rechter tegen hem. “Nee, dat is absoluut niet goed”, antwoordde Cornelis B. Uit onderzoek bleek dat de verdachte onder invloed van alcohol en antidepressiva met een snelheid van bijna 130 kilometer per uur op de kruising aan kwam rijden. Zijn gaspedaal, zo bleek uit onderzoek, was voor 98 procent ingetrapt.

Op het moment dat B. de rechtszaal werd binnengebracht, werd hem vanaf de publieke tribune toegeschreeuwd dat hij een moordenaar is. “Dat raakt me heel erg”, zei Cornelis B. tegen de rechter. B. laat weten spijt te hebben. De rechter doet 26 juni aanstaande uitspraak. Het Openbaar Ministerie heeft zes jaar geëist tegen de 56-jarige Cornelis B. uit Nieuwegein.

One thought on “OM eist zes jaar cel tegen Cornelis B. uit Nieuwegein

  1. Ineke

    6 jaar???? Tis toch te belachelijk voor woorden!!!!. De slachtoffers hebben levenslang. 1 kind verongelukt die krijgen ze nooit meer terug, 1 kind hersenletsel dus maar afwachten hoe dit jochie hier uit komt. En die killer krijgt maar 6 jaar 😡😡😡 VERSCHRIKKELIJK dat hele rechtssysteem hier. Sterkte voor de slachtoffers en nabestaanden. Jullie moeten hier mee verder. HOE??

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren