Kind (8) uit Houten overleden na ongeluk in Nieuwegein

Een 8-jarig kind uit het Houtense gezin dat gistermiddag rond 17.00 uur betrokken raakte bij een verkeersongeluk in de wijk Fokkesteeg, is overleden. Dat bevestigt de politie vandaag. Een ander kind van 10 jaar raakte gewond bij het ongeluk.

De aanrijding gebeurde gistermiddag in Nieuwegein, op de kruising van de ‘s Gravenhoutseweg met de Graaf Florisweg. Daarbij raakte het gezin uit Houten ernstig gewond. Hulpdiensten waren snel ter plaatse. Er werd ook een traumahelikopter met een Mobiel Medisch Team (MMT) ingezet om te assisteren.

Vanochtend werd al bekend dat de bestuurder van de zwarte Volkswagen Golf in verzekering is gesteld. De politie kon toen nog niet zeggen waarom de automobilist precies vastzit. De bestuurder van de Golf wordt verhoord over zijn rol bij de crash. Door nog onbekende oorzaak klapten de twee auto’s ter hoogte van de verkeerslichten hard op elkaar, waardoor beide auto’s total-loss raakten.

Onderzoek
De politie heeft direct na het ongeluk onderzoek verricht naar de mogelijke oorzaak van het ongeval. Dit onderzoek loopt nog. Het is onbekend of er drank in het spel is en of een van de voertuigen door rood is gereden. De politie wil nog geen commentaar geven en wacht op alle uitslagen van het onderzoek alvorens zij naar buiten treedt met een verklaring.

Update
Inmiddels is vast te komen staan dat de bestuurder van de zwarte Volkswagen Golf teveel heeft gedronken. Dit kwam naar boven tijdens de bloedtest. De politie wacht nog op de uitslag van het onderzoek naar de snelheid waarmee deze bestuurder heeft gereden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren