OM in beroep tegen veroorzaker dodelijke crash op de Utrechtsestraatweg

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de straf die de rechtbank aan een 24-jarige Utrechter oplegde na een dodelijk verkeersongeluk in Nieuwegein. Zouhair C. kreeg afgelopen november twintig maanden cel en een rijontzegging van vijf jaar opgelegd.

C. crashte met zijn auto begin dit jaar op de Utrechtsestraatweg bij Huis de Geer, waar hij veel te hard reed. Bij het ongeluk werd zijn vriend Ilias uit de auto geslingerd. Ilias overleed ter plaatse. Na het ongeluk nam C. de benen. Hij vluchtte naar Marokko.

Het OM had eerder vijf jaar gevangenisstraf geëist tegen C. De rechtbank ging daar niet in mee omdat weliswaar bewezen was dat er veel te hard gereden is, maar niet dat er sprake was van zogenoemd ‘roekeloos rijgedrag’.

Volgens het OM doet de straf “geen recht aan de ernst van de zaak”. Wanneer de rechtszaak weer gaat spelen is nog niet bekend.

Bron: RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren