Olympisch vuur op 13 juli in Nieuwegein

Deze zomer vinden de Europese Jeugd Olympische Spelen plaats in Nederland (Utrecht). Sinds 1991 worden deze spelen iedere twee jaar georganiseerd, telkens in een ander land. En…bij Olympische spelen hoort Olympisch vuur! De Olympische vlam kwam op 7 juni aan vanuit Athene op Schiphol en werd toen in ontvangst genomen door Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband.

De vlam zal in de maand juli door heel de provincie Utrecht gedragen worden door trotse fakkeldragers. Op zaterdag 13 juli start de fakkelestafette vanuit Nieuwegein richting Houten. Om 10.00 start het fakkel evenement met sportieve activiteiten(spellen) voor de jeugd op het Stadsplein. Om 12.00 uur klinkt het startschot en vertrekt de eerste fakkeldrager met de Olympische vlam vanaf het Stadsplein. Iedereen is welkom om mee te doen met de activiteiten op het Stadsplein of om de fakkeldragers aan te moedigen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren