Oekraïense vluchtelingen in Nieuwegein krijgen Stadspas

De vluchtelingen uit Oekraïne die in Nieuwegein verblijven mogen een Stadspas krijgen. Dat heeft het college van B&W onlangs besloten. Een houder van de Nieuwegein Stadspas kan bij al aangesloten aanbieders gratis of met korting gebruik maken van het aanbod.

Het college over het besluit: “De vluchtelingen uit Oekraïne willen graag sporten en deelnemen aan activiteiten in Nieuwegein. Vanuit het leefgeld wat zij krijgen is dit niet altijd te betalen, zeker als het om meerdere personen in een gezin gaat.”

Vanuit de regeling ‘Opvang Ontheemden Oekraïne’ is Nieuwegein verantwoordelijk voor het verstrekken van recreatieve activiteiten aan haar inwoners. Dit lost de gemeente nu op door de Stadspas tijdelijk open te stellen voor deze vluchtelingen uit Oekraïne. In Nieuwegein worden momenteel 210 Oekraïense vluchtelingen opgevangen: 88 in de Luifelstede, 39 in de Rembrandthage, 5 op de Deventerschans en 78 bij particulieren.

Over de Nieuwegein Stadspas
De Nieuwegein Stadspas is een initiatief van de gemeente Nieuwegein en haar partners: vele Nieuwegeinse organisaties en personen die iets moois aanbieden op het gebied van sport, cultuur en recreatie.

De Nieuwegein Stadspas is bestemd voor Nieuwegeinse huishoudens met een inkomen dat niet hoger is dan 125% van de toepasselijke bijstandsnorm. Er vindt tevens een vermogenstoets plaats. Eigen woning is uitgezonderd. De beoordeling of u in aanmerking komt voor de Nieuwegein Stadspas wordt uitgevoerd door Werk en Inkomen Lekstroom (WIL).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk