Geen Straatvoetbaldag in Nieuwegein 5 mei a.s.

I.v.m. een beslissing van de KNVB, is de NV Sportinrichtingen Nieuwegein genoodzaakt tot het annuleren van de Nationale Straatvoetbaldag in Nieuwegein van zaterdag 5 mei a.s. Onlangs heeft de KNVB besloten zaterdag 5 mei op te nemen als verplichte speeldag van de voetbalcompetitie. Hierdoor hebben 20 van de 25 teams die ingeschreven stonden voor de Nationale Straatvoetbaldag Nieuwegein, zich moeten terugtrekken.

Sylvia de Jong en haar team met Combinatiefunctionarissen van de NV Sportinrichtingen Nieuwegein zijn zeer teleurgesteld. “De voorbereidingen liepen geweldig, we kregen veel enthousiaste reacties. De 125 ingeschreven kinderen én wijzelf keken met enthousiasme uit naar de Nationale Straatvoetbaldag. In 2011 was dit evenement al een groot succes, toen kwam Edgar Davids langs in Nieuwegein én is zelfs een Nieuwegeins team uiteindelijk Nederlands Kampioen geworden.”

Niet alleen de Nationale Straatvoetbaldag valt in het water door de beslissing van de KNVB. In samenwerking met Stichting 5 mei, Anna van Rijn College (locatie De Linie) en De Kom hebben de combinatiefunctionarissen voor deze zaterdag extra activiteiten opgezet. De jonge deelnemers zouden het bevrijdingsvuur binnen halen én zij konden meedoen aan een djembe en capoeira clinic. Voor deze activiteiten wordt nu een passende oplossing gezocht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren