Oefenwedstrijd tegen Renswoude 1 gewonnen door JSV 1

Afgelopen zaterdag speelde het eerste team van JSV haar tweede oefenwedstrijd van het seizoen. Een nieuwe basis opstelling met een mix van jongens die wat later in de voorbereiding aan zijn gesloten en spelers die al wat langer aanwezig zijn. ‘De nieuwelingen wil je tenslotte ook aan het werk zien’ aldus de trainer. Op verzoek van Renswoude, die al een pittige voorbereiding hebben gedraaid, werd een wedstrijd gespeeld van 2×40 minuten.

Net als in de eerste wedstrijd zette JSV veel druk naar voren wat ook nu al na 10 minuten resulteerde in een penalty, en helaas ook weer een enkelblessure voor Amin Darghal na een toch wel zware overtreding. Hij moest zich laten wisselen voor een andere nieuweling, Artan Hadjari die zijn eerste meters mocht maken. Ondertussen nam Thijs Schaftenaar de penalty maar helaas ging deze hard op de keeper. Maar vrijwel in dezelfde aanval kreeg Thijs alsnog de bal voor en kon Oussama El Jerari de 1-0 binnen tikken. Pas na 20 minuten kreeg Renswoude een eerste serieuze kans. In een rommelige fase in de 24e minuut wist Renswoude, na een mooi opgezette aanval, de gelijkmaker achter Tom van der Wulp binnen te prikken.

Met weer veel nieuwe spelers binnen de lijnen in de 2e heft was het spelbeeld weer hetzelfde als in de eerste 20 minuten en had JSV het betere van het spel, al deed Renswoude zeker niet onder. Na een paar goed opgezette aanvallen wist Anass Channouf simpel de 2-1 binnen te tikken voor JSV. Trainer Rick Testa La Muta keurde het goed om de wedstrijd in alle rust en balbezit uit te tikken. Helaas ging dat niet helemaal naar wens want na een foutieve breedtepass kwam Renswoude 1 op 1 vrij voor keeper Dean Kaya die wat ongelukkig de aanvaller ten val bracht. De penalty was een dankbaar cadeau voor Renswoude en de 2-2 stond dan toch nog op het bord. In de laatste minuten van de wedstrijd maakte echter ook Renswoude achterin de nodige fouten en kon Oussama nog de 3-2 langs de keeper prikken. Een laatste hoekschop voor Renswoude bracht daar geen verschil meer in.

‘Na twee wedstrijden kunnen we in elk geval stellen dat we goed mee kunnen doen en dat er voldoende perspectief in de gretige ploeg zit’ aldus de trainer. Volgende week wacht 1e klasser Montfoort voor een laatste krachtmeting en vooral een weerzien tussen de vrienden Gert Kruys en Rick Testa La Muta.