Politie rolt hennepplantage op in Nieuwegein

Naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) is er vrijdagmorgen 24 april jl. een hennepkwekerij ontmanteld in Nieuwegein. De politie heeft de afgelopen tijd meerdere onderzoeken gedaan waarna is besloten om de woning aan de Herfstgaarde in de wijk Batau Zuid rond 09.30 binnen te vallen.

‘Buiten dat het strafbaar is, levert het ook gevaarlijke situaties op’ zo laat de politie op haar Facebook pagina weten. De hennepplantage met 26 planten die op zolder werden aangetroffen, is ontmanteld door de en daarbij is 1 persoon aangehouden.

Vermoedt u een hennepkwekerij?
Vermoedt u dat er bij u in de buurt een kwekerij is of heeft u overlast van een hennepkwekerij? Bel dan de politie, 0900-8844 (lokaal tarief) of bel met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis).

De gemeente Nieuwegein heeft in november 2019 het Hennepconvenant Midden-Nederland 2019-2022 ondertekend. Hiermee heeft zij ingestemd met het uitvoeringsprotocol bijbehorend bij het Hennepconvenant. Hennepkwekerijen komen overal voor, ook in Nieuwegein. Onlangs werd nog een kwekerij opgerold in een van de pijlers onder de Jutphasebrug. Maar ook op zolders, in kelders, in schuren, tuinhuisjes of bedrijfspanden. Het aantal zelfstandige bedrijfstelers en exploitanten van hennep neemt toe. ‘Voor de politie is de aanpak van de georganiseerde hennepteelt een landelijke prioriteit.’

Het kweken van hennep is levensgevaarlijk
Wiet kweken een onschuldige hobby? Niets is minder waar. Het telen van deze plant is een misdrijf en dus strafbaar. De teelt en de handel van hennep zijn steeds vaker in handen van zware criminelen. Telers worden steeds vaker het slachtoffer van geweldsdelicten en ripdeals. Maar er zijn meer risico´s. Ook de kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast is zeer groot.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren