Ode aan Nieuwegein tijdens nieuwjaarsreceptie

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente, DE KOM, NV Sportinrichtingen Nieuwegein, MOvactor en Bibliotheek De Tweede Verdieping werd onverwacht opgeluisterd met muziek door het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest en het Nieuwegeins Kamerkoor. Met een feestelijke uitvoering van Beethovens ‘Ode an die Freude’, brachten zij een ode aan de Nieuwegeinse gemeenschap.

De geanimeerde receptie na afloop van het zaalprogramma van het nieuwjaarsfeest in DE KOM werd onverwacht opgeluisterd met de warme klanken van twee cello’s. Dit bleek het startsein voor een verrassingsoptreden van het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest en het Nieuwegeins Kamerkoor. Uit alle hoeken en gaten verschenen musici om de cellisten te versterken bij het vertolken van het Europese volkslied ‘Ode an die Freude’. De muzikale nieuwjaarsgroet bereikte zijn hoogtepunt in een juichend ‘Alle menschen werden Brüder’, waarna musici en zangers weer oplosten in het publiek.

Stadstheater en kunstencentrum DE KOM is voor beide muziekgezelschappen de thuisbasis. Elke maandagavond repeteert het orkest in de kleine theaterzaal en het koor in een studio op de vierde verdieping. Met veel plezier werkten orkest en koor samen in de voorbereiding van de flashmob. NAS-voorzitter Koen Böcker: “Wij liepen al enige tijd met een plan voor een flash mob en zochten daar een goede gelegenheid voor. De nieuwjaarsreceptie leek ons een goed moment. Ik verzamelde een creatief team om mij heen en ging aan de slag.” Marjan Vernooy, voorzitter van het Nieuwegeins Kamerkoor: “Toen Koen ons benaderde om mee te werken, reageerde het koor enthousiast. We hebben leuke herinneringen aan het zaaloptreden met Spinvis tijdens het nieuwjaarsfeest van 2014 en het was tijd voor een nieuw avontuur.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk