Tram ‘weer plat’ naar Nieuwegein

Het is weer ‘deut’ op de trambaan richting Nieuwegein. Tussen Utrecht Centraal en halte Zuilenstein in Nieuwegein rijden momenteel geen trams rijden vanwege een aanrijding bij het 24 Oktoberplein in Utrecht. Het ongeluk gebeurde ron 15.15 uur. De tram tussen Zuilenstein, Nieuwegein-Zuid en IJsselstein-Zuid rijdt wel. Het is nog niet duidelijk hoe lang het tramverkeer tussen Utrecht en Nieuwegein nog verstoord is. Ook vanmorgen lag het verkeer plat vanwege een defecte tram. Eergisteren moesten reizigers ook al zoeken naar een alternatief vervoer vanwege een aanrijding tussen een tram en een personenauto bij Kanaleneiland.

Vervoerder U-OV raadt reizigers tussen Utrecht en Zuilenstein aan om gebruik te maken van bussen. Lijn 74 rijdt van Utrecht Centraal naar Nieuwegein Orpheuslaan. Vanaf die halte is het 600 meter lopen naar tramhalte Zuilenstein. Vanaf daar gaan de trams verder. Reizigers in Nieuwegein en IJsselstein die naar Utrecht willen, kunnen met de tram tot halte Nieuwegein City en daar overstappen op buslijnen 65, 74 of 77 richting Utrecht Centraal.

Naast een verstoring in het tramverkeer, rijden sommige buslijnen een andere route. U-OV buslijnen 4, 5 en 7, Qbuzz-lijn 387 en Arriva-lijnen 400 en 401 rijden een omleiding. Buslijn 4, 5 en 7 richting Utrecht CS: haltes Overste den Oudenlaan en Graadt van Roggenweg vervallen. Op buslijn 4, 5 en 7 richting Voordorp/Maarssen/Westraven vervallen de haltes Graadt van Roggenweg en Ravellaan. Op buslijn 387, 400 en 401 vervalt de halte Graadt van Roggenweg in beide richtingen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk