Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Utrecht van 1 juni 2020

De voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht heeft donderdag 28 mei jl. een nieuwe noodverordening vastgesteld, die op 1 juni 2020 om 12.00 uur in werking treedt. Deze noodverordening geeft mensen iets meer de ruimte in het openbare leven. Hierdoor is het naleven van de basisregels belangrijker dan ooit: houd afstand en vermijd drukte. Iedereen die een instelling of horecagelegenheid beheert, wordt aangeraden deze nieuwe noodverordening zorgvuldig te lezen.

In deze nieuwe noodverordening geldt dat er in de openbare ruimte, zoals op straten en pleinen, geen maximum is aan het aantal mensen dat daar samen mag komen. Dat betekent, dat inwoners met elkaar kunnen afspreken in het park om bijvoorbeeld te picknicken of bij te praten. Wel geldt dat iedereen 1,5 meter afstand tot elkaar bewaart. Uitzondering op deze regel is dat leden van een gezamenlijke huishouding deze afstand niet hoeven te houden.

De basisregels blijven van kracht, zoals: handen wassen, 1,5 meter afstand houden, drukte vermijden, thuis blijven bij klachten en zoveel mogelijk thuiswerken. Ook heeft de voorzitter op 28 mei 2020 besloten een aanwijzingsbesluit ontheffing locaties Rijksvaccinatieprogramma vast te stellen.

Landelijke richtlijnen
De Veiligheidsregio Utrecht volgt de nieuwe landelijke richtlijnen voor onder meer dierenparken, natuurparken, musea en monumenten, en ook die voor bijvoorbeeld bioscopen, theaters, restaurants en cafés. De horeca mag op 1 juni om 12.00 uur weer open. Maximaal dertig studenten kunnen vanaf 1 juni weer samenkomen op hun vereniging. Sportkantines moeten dichtblijven. Hierop geldt één uitzondering: sportkantines bij buitensportvoorzieningen die wordt geëxploiteerd door een commerciële partij  (de verpachte kantine) mogen open, evenals openbare toiletten in natuurgebieden, parken, jachthavens en langs stranden. Allemaal onder de voorwaarden in de noodverordening.

Voor al deze instellingen gelden regels om drukte en afstand te voorkomen. Deze regels staan voor elke sector in deze noodverordening beschreven. Het is de eigen verantwoordelijkheid van deze instellingen om deze regels te kennen en ervoor te zorgen dat bezoekers die naleven.

De verordening is van toepassing op het grondgebied van de gemeenten die behoren tot de Veiligheidsregio Utrecht, waartoe onder andere de gemeente Nieuwegein behoort.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren