Nieuws van de bieb rond Oud & Nieuw

Verveel jij je altijd in de kerstvakantie? Nergens voor nodig. De bibliotheek heeft samen met de jongerenwerkers van MOvactor een speciale vakantieprogrammering voor twaalf jaar en ouder opgesteld. Doe je mee?

Hoe ga jij het oude jaar uitluiden? Op zaterdagmiddag 31 december doen we dat met alcoholvrije cocktails. Help jij ons mee die te maken en uit te delen aan de bibliotheekbezoekers? Dan kunnen we gezamenlijk proosten op een gezond en vooral geweldig 2017!

In het nieuwe jaar gaat de kerstvakantieprogrammering gewoon door. Op woensdagmiddag 4 januari houden we om 15.00 uur een echte vlogwedstrijd over goede voornemens. Wie maakt de beste vlog met de leukste voornemens? De winnaar krijgt een boekenbon. De winnende vlog komt op de gezondheidssite van de bibliotheek – www.nieuwegeingezond.nu – te staan.

De laatste activiteit in de kerstvakantie is op zaterdag 7 januari, maar die is alleen voor meiden: Girls only. Vanaf 14.00 uur gaan we actief met de beautyboeken van de bibliotheek aan de slag. Glanzend haar, een gladde huid en de perfecte partylook: kom naar Girls only en ga stralend het nieuwe jaar in.

Openingstijden kerstvakantie
De leeslounge op Buurtplein Zuid is met uitzondering van de feestdagen elke dag geopend van 09.00 – 17.00 uur tijdens de kerstvakantie. De leeslounge op Buurtplein Batau is de eerste week van januari gesloten. De leeslounges van Buurtplein Galecop en Doorslag zijn gesloten tijdens de kerstvakantie. Vanaf 9 januari gelden weer de reguliere openingstijden.

Senia leesgroep filosofie
Stichting Senia organiseert leesgroepen met diverse thema’s. Op donderdag 26 januari houdt ze een informatiebijeenkomst in de bibliotheek voor belangstellenden voor een leesgroep filosofie.

Een leesgroep filosofie leest en bespreekt zes of zeven boeken per jaar. Voor meer informatie kunt u terecht op www.senia.nl. U kunt naar het contactadres van Stichting Senia bellen op dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen, telefoon (0570) 562656. Een e-mail sturen kan ook naar info@senia.nl.

Dit wordt 2017
De bibliotheekmedewerkers zijn al druk bezig met de programmering voor 2017. Ook in het nieuwe jaar zijn er weer tal van leuke activiteiten in de bibliotheek. In januari zijn onder andere de Voorleesdagen, het voorleesfeest voor peuters en kleuters.

Op donderdag 19 januari om 12.00 uur bent u van harte welkom tijdens een lunchpauzelezing over gezonde voeding. Journalist Daan de Wit vertelt over zijn boek ‘Weet wat je eet’. Daarna volgt de presentatie van de vernieuwde website nieuwegeingezond.nu. Meer informatie over de activiteiten vindt u op www.detweedeverdieping.nu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!