Nieuwegeinse tekent contract bij webcomic gigant Webtoons

Op zondag 26 januari werd het langverwachte manga project van de Nieuwegeinse Marissa Delbressine (1982) aan de wereld gepresenteerd in samenwerking met webcomic gigant Webtoon. In navolging van Coco Ouwerkerk waagde de Nieuwegeinse de digitale sprong naar Amerika waar ze rechtstreeks een contract sloot met ‘s-werelds grootste platform voor online strips.

Marissa Delbressine is een van oorsprong Limburgse striptekenaar, animator en illustrator. Ze studeerde in 2008 af aan de HKU. Haar werk is meermaals nationaal en internationaal bekroond. Ze brak door in stripblad Eppo met de stripreeks Ward op scenario van Willem Ritstier. Marissa woont en werkt in Nieuwegein samen met haar man Joost en zoontje Lorian.

Marissa aan het signeren van haar werk in Breda (Foto: Alex Odijk)

Na een intens pitch traject is Itshou omgedoopt tot een officiële Webtoon Original met als titel ‘The Shadow Prophet’. Willem Ritstier, die vanaf het prille begin in 2007 als schrijver bij haar project betrokken was, heeft Marissa de ruimte gegeven om zelf haar droom in deze nieuwe vorm na te jagen.

“Het was een hele ommezwaai,” licht Marissa toe, “Om de graphic novel opzet geschikt te maken voor dit nieuwe format en het overwegend jongere publiek. Het platform is een soort Netflix voor strip, dus er zijn stukken van het verhaal herschreven maar het merendeel van de pagina’s en schetsen heb ik gelukkig kunnen gebruiken. Na al die jaren ben ik er natuurlijk erg aan gehecht.” De Duitse scenariste Anne Delseit assisteert Marissa nu bij het schrijven van de nieuwste afleveringen.

Seizoen 1 van The Shadow Prophet ging zondag 26 januari van start met 3 extra lange afleveringen en loopt tot begin juli. Elke zondag verschijnt een nieuwe aflevering. De strip is gratis te lezen via de Webtoon app voor Android en iOS en op webtoons.com. Binnen een dag hebben zich al meer dan 34.000 lezers geabonneerd op de stripreeks.

Extra informatie
The Shadow Prophet vertelt het verhaal van de jonge vrouw Itshou die onverwacht uit de gratie raakt van de religieuze dictatuur waarin ze is opgegroeid. De Grote Profeet Godo tolereert alleen perfectie in zijn Big Brother-achtige samenleving en als gefaalde student moet Itshou vertrekken, ondanks dat ze twijfelt aan de juistheid van haar examenuitslag. Als verschoppeling komt ze via een uit het oog geraakte geliefde en een mysterieuze, ondergrondse sekte op het pad van rebellie. Terwijl ze het moet opnemen tegen alles waar ze vroeger in geloofde, staat Itshou voor de bijna onmogelijke taak om het web van leugens te ontrafelen rondom Godo en zijn stad en om de Schaduw Profeet te ontmaskeren.

Webtoon is wereldwijd het grootste platform voor webcomics met dagelijks meer dan 15 miljoen lezers. Ongeveer 65% van hun tekenaars is vrouw, net als 65% van hun lezers. 78% van de gebruikers leest via de app op telefoons. Naast het dagelijkse, gecureerde programma Originals, biedt Webtoon via Canvas een open podium waar iedereen mag publiceren. Originals worden in de regel gescout uit opvallende Canvas titels.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk