Nieuwegeinse student naar WK voor Beroepen

Tijdens de zomervakantie breekt een spannende tijd aan voor Jordy Weevers. Jordy studeert Natuursteenbewerken op het Bouw & Interieur College, een mbo-college van ROC Midden Nederland in Nieuwegein. Hij vertegenwoordigt ROC Midden Nederland tijdens de World Skills in Brazilië. Deze wereldkampioenschappen voor beroepen worden gehouden in São Paulo van 11 t/m 16 augustus 2015. Jordy heeft eerder de eerste plaats in zijn eigen categorie gewonnen tijdens Skills Heroes, de beroepenwedstrijden voor mbo’ers. Jordy loopt stage bij Slotboom Steenhouwers B.V. en kijkt uit naar de wedstrijd in Brazilië: “Ik vind het hartstikke leuk om te doen, een mooie uitdaging ook!”

Jordy heeft in de voorbereiding samen met haar expert/docent Ernst-Jan de Vries minimaal 100 uur getraind. Daarnaast heeft hij diverse bijeenkomsten bijgewoond waarbij hij o.a. mediatraining, een workshop social media en teambuildingsessies heeft gehad. Vanaf nu tot aan hun reis naar Brazilië gaat Jordy zijn skills verder trainen. Jordy is niet de enige student van ROC Midden Nederland die gaat strijden om de eerste plaats tijdens de wereldkampioenschappen. In totaal gaan drie studenten naar de wereldkampioenschappen in Brazilië.

WorldSkills is het grootste beroepenevenement ter wereld. Om het jaar strijden ruim 1200 jonge vakmannen en vakvrouwen uit 73 landen in vakwedstrijdvorm om de titel ‘beste vakman of vakvrouw van de wereld’. Een felbegeerde titel, die al zestig jaar met veel enthousiasme en inzet wordt verdiend door de beste vaktalenten. De vakwedstrijden zorgen voor promotie van het beroepsonderwijs, het bevorderen van vaktrots en het stimuleren van talent over de hele wereld. Naast deze wedstrijden biedt WorldSkills een uitstekend platform voor beroepsoriëntatie en het opbouwen van een internationaal netwerk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren