Nieuwegeinse ondernemers slepen exclusief distributiecontract in de wacht

De Nieuwegeinse vrienden Sven de Vries en Joost Hellinga startten in 2016 FilRight, een webshop voor 3D-printers en -materialen. Dat ze er een succes van weten te maken, blijft niet onopgemerkt. Begin dit jaar vroeg een van hun grootste internationale leveranciers, Raise3D, of ze exclusief Benelux-distribiteur van het merk wilde worden. De mannen met passie voor technologie en ondernemen grepen de kans met beide handen aan.

Als exclusief Benelux-distributeur ben je verantwoordelijk voor de verkoop van alle Raise3D printers en materialen in Nederland, België en Luxemburg. Je levert resellers tijdig de juiste producten, ondersteunt verkopers en gebruikers bij vragen en bouwt mee aan de naamsbekendheid van het merk. Volgens Sven de Vries, mede-eigenaar van FilRight, zijn zij voor deze klus gevraagd vanwege hun kennis en enthousiasme. Sven: “We werken zelf al jarenlang met veel plezier met Raise3D. Wat zij produceren ziet er niet alleen goed uit, het levert ook professionele 3D-prints op voor een goede prijs. Én je kunt er met vrijwel alle soorten materiaal op printen. Een absolute pré als je zo’n breed scala aan klanten hebt als wij, variërend van mkb tot industrie.”

Groeispurt
Door deze nieuwe rol belandt FilRight wederom in een groeispurt. Mede-eigenaar Joost Hellinga is daar alleen maar blij mee. Joost: “We zijn ons bedrijf niet begonnen om vanuit huis ‘winkeltje te spelen’. We willen zoveel mogelijk bedrijven de kans geven om hun voordeel te doen met 3D-printtechnologie: je kunt er bijvoorbeeld op kleine schaal mee produceren, wat fast prototyping mogelijk maakt. De kans die Raise3D ons nu biedt, helpt ons bij het behalen van die doelstelling.”

Over FilRight
FilRight werd in 2016 opgericht door Sven de Vries en Joost Hellinga. De afgelopen jaren zette de twee Nieuwegeinse ondernemers hun interesse in 3D-printing en prototyping om in een succesvol bedrijf voor 3D-printers en -materialen. Sinds maart 2019 is FilRight exclusief Benelux-distributeur van het internationaal opererende 3D-printmerk Raise3D.

Over Raise3D
Raise3D is een van oorsprong Amerikaanse 3D-printerfabrikant die haar printers, filamenten en overige 3D-benodigdheden wereldwijd verkoopt. Het merk staat bekend om de hoge kwaliteit prints, perfecte prijskwaliteitverhouding, uitstekende support, het grote bouwvolume en de mogelijkheid om met verschillende soorten materiaal te printen. Het is niet voor niets dat Raise3D al veelvuldig is uitgeroepen tot ‘Best Large Format 3D Printer’.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren