Nieuwegeinse ondernemers moeten asbest zelf opruimen en zijn boos op de gemeente Nieuwegein

Nieuwegeinse ondernemers zijn woedend omdat vandaag blijkt dat ze de asbestschade als gevolg van de brand afgelopen zondag zelf moeten opruimen. Het bedrijventerrein op De Liesbosch en Laagraven is particulier bezit. Dus zorgt de gemeente er niet voor dat de brandresten worden verwijderd, zoals eerder op andere plekken wel gebeurde.

“We waren de hele ochtend al in afwachting van de mannetjes in witte pakken die de boel moeten schoonmaken”, zegt Bert van Walderveen, die een groente- en fruitbedrijf heeft. “Maar zij kwamen maar niet.”

EERDER COMMUNICEREN
Navraag bij de gemeente leerde dat de ondernemers de opruimwerkzaamheden zelf moeten regelen en betalen. “Dat hadden ze gisteren natuurlijk ook kunnen vertellen. Dan hadden we gelijk maatregelen kunnen nemen. Maar nu lopen we achter de feiten aan en moeten we alle procedures zelf oplossen.”

HUILENDE COLLEGA’S
Van Walderveen is heel boos. “Ik ben blij dat m’n eigen pand weer open is. Maar ik heb vanochtend collega’s gesproken die huilend naast me stonden.”

KOSTEN
Als de ondernemers goed verzekerd zijn, hoeven ze waarschijnlijk niet zelf op te draaien voor de opruimkosten. Toch ziet Van Walderveen financiële nadelen. “Onze vaste klanten moeten uitwijken naar andere bedrijven. Ze zijn gewend dat ze altijd bij ons terecht kunnen.”

INFOBIJEENKOMST
Vanavond organiseert de gemeente een grote informatiebijeenkomst voor ondernemers die zijn gedupeerd door de asbestbrand. Het saneren van het hele gebied gaat volgens de gemeente dagen of misschien zelfs weken duren.

Burgemeester Backhuijs sprak eerder ook al met de ondernemers omdat die forse kritiek hebben op de communicatie van de gemeente.

Bron: RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren