Nieuwegeinse musea zoeken naar oorlogsfoto’s

Volgend jaar mei vieren wij in Nederland 75 jaar bevrijding. Het NIOD en het herinneringsplatform WO2 hebben het project De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s gestart. Want hoe vertel je het verhaal over de Tweede Wereldoorlog 75 jaar na de bevrijding beter dan aan de hand van foto’s? Iedereen kent de iconische beelden van de hongerwinter, de Jodenvervolging en andere vormen van onderdrukking.

De eerste foto voor de Provincie Utrecht is uitgezocht bij het Fotomuseum door CvdK Hans Oosters

In de Utrechtse provincie verzamelt het Landschap Erfgoed Utrecht foto’s waarvan ook een selectie in onze provincie te zien zal zijn. Hiervan zal een deel eveneens in de landelijke tentoonstellingen worden geëxposeerd.

Vreeswijkse en Jutphase oorlogsfoto’s gezocht
Voor Nieuwegein zoeken het Museum Warsenhoeck, de Museumwerf Vreeswijk en Het Vreeswijks Museum in het kader van dit project naar de oorlogsfoto’s uit Nieuwegein, en ook specifiek naar oorlogsfoto’s uit de scheepvaartgeschiedenis. Veel materiaal zit wellicht nog in fotoalbums, sigarenkistjes of filmblikken.

Zij roepen iedereen op om op zoek te gaan naar onze geschiedenis en de eigen foto’s, of die van uw ouders of grootouders in te zenden, liefst met zoveel mogelijk informatie. De musea helpen graag met het digitaliseren van de foto’s en het optekenen van de verhalen die erbij horen. Daarom is er in samenwerking met De Tweede Verdieping een scancafé gepland op dinsdag 17 december tussen 13.00 en 17.00 uur.

De foto’s (films zijn ook zeker welkom!) kunnen tot 28 december worden ingezonden via het e-mailadres: museumwerf@museumwerf.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren