Leerlingen sluiten school af met watersportdag

De leerlingen van groep 8 van de basisscholen Lucas Batau en Christoffel hadden wel een heel leuke afsluiting van hun basisschooltijd. Op dinsdag 15 juli konden ze kennismaken met het zeilen en kanoën. Mede door een subsidie van de Gemeente kon deze dag georganiseerd worden, met name door Dhr. Henk Wijma, vrijwilliger bij het watersportverbond. Nadat de leerlingen ook theoretische kennis aangeboden hadden gekregen, konden ze het de 15e in de praktijk brengen.

Met hulp van twee zeilinstructeurs van de zeilvereniging van Loosdrecht en ook door de aanwezigheid van een reddingsboot van de reddingsbrigade van IJsselstein kon er op een veilige manier gezeild en gekanood worden. De locatie was een dode arm in de Lek bij Tull en ’t Waal. Het was die dag best fris maar dat kon de leerlingen niet deren, want na nog geen 5 minuten was er al iemand omgeslagen met de kano. Bedoeld of onbedoeld? Maar toen er een schaap over de dam was, volgden er meer.

Marieke Hagenaars, directeur Basisschool Lucas Batau: ‘Er stond een mooi windje om in de Optimist weg te zeilen en dat lukte de kinderen dan ook redelijk snel. Hierbij was de motorboot wel even nodig, want de wind stond net verkeerd om op eigen kracht uit de inham weg te zeilen. De kinderen hebben enorm genoten en voor hen was het vaak een eerste kennismaking met deze watersporten. Dat er natuurtalenten bij zaten was ons ook duidelijk, temeer er meerdere leerlingen ook alleen in de zeilboot stapten.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk