Katern

Nieuwegeinse geselecteerd voor Wereldkampioenschappen in Amerika

De 30-jarige Ghislaine Stigter-Van der Tol uit Nieuwegein plaatste zich met de nationale bowlingselectie in 2016 tijdens het EK voor het WK 2017. Deze week maakten bondscoaches Ton Plummen en Dan French de definitieve selectie voor de dames bekend, waar ook Stigter-Van der Tol weer deel van uitmaakt.

WK selectie
Nederland mag met zes dames deelnemen aan het WK, waar ook een Nederlands herenteam aan deelneemt. De volgende zes dames zijn geselecteerd:

– Denise Blankenzee, 17 jaar uit Julianadorp
– Ghislaine Stigter-Van der Tol, 30 jaar uit Nieuwegein
– Kelly French-Plummen, 28 jaar uit Heerlen
– Maxime de Rooij, 23 jaar uit Anna Paulowna
– Nicole Sanders, 29 jaar uit Emmen
– Simone Boonstra, 27 jaar uit Hoofddorp

Voorbereiding
Stigter-Van der Tol, al jaren lid van de Nederlandse selectie, werd in december 2016 knap vijfde tijdens het WK Singles in Qatar. Nu mag ze proberen dit succes ter herhalen in Las Vegas. Voor Stigter-Van der Tol is dit na edities in 2011 en 2013 haar derde WK-deelname, wat haar één van de ervaren speelsters maakt die het team op sleeptouw moet nemen.

Na de zomer wordt de ‘Road to Las Vegas’ hervat, waarbij het team met name veel wedstrijdsituaties zal opzoeken om als team van spelers en coaches nog beter op elkaar ingespeeld te raken om in Las Vegas zo goed mogelijk voor de dag te komen.

“We zijn blij met deze selectie, maar de gehele groep verdient een groot compliment. Er is de afgelopen maanden door iedereen hard gewerkt met coaches Ton en Dan, maar ook met mental coach Muriël van Langenhove. Over die ontwikkeling zijn we erg tevreden. Het is nu aan de zes dames die gekozen zijn om het vertrouwen te belonen door er nog een schepje bovenop te doen in aanloop naar het WK”, aldus topsportcoördinator Jan Jaap van der Sar.

Ghislaine Stigter-Van der Tol

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren