Herbestrating uitgesteld tot 2006

De herbestrating van het eerste deel van Galecop is voorlopig uitgesteld. De ontwikkeling van de binnenstad gaat voor. De bewoners aan de oostkant van de Gallecopperdijk moeten voorlopig nog door hobbelen over verzakte straten en stoepen.

In maart van dit jaar heeft de gemeente Nieuwegein bekendgemaakt dat de herbestrating nog dit jaar zou beginnen. Nu, twee maanden later, blijkt dat voornemen al weer op de lange baan te zijn geschoven. Hoe kan dat?

Projectleider Bart-Peter van Asselt spreekt van “harde en zachte planningen”. “Het heeft te maken met de interne capaciteit. We geven prioriteit aan een ander project, de ontwikkeling van de binnenstad. Galecop hoeft niet dit jaar of volgend jaar te worden aangepakt”. Dit voortschrijdend inzicht leidt niet tot afstel. Dat benadrukt Van Asselt. “Na de bouwvak beginnen de voorbereidingen voor de herbestrating in Galecop wel.“

In augustus begint het meten. De landmeters trekken door het oostelijk deel van Galecop. Dan gaan de ingenieurs tekeningen maken. De bewoners worden later geïnformeerd. Want herbestrating is niet niks. “Gehele straten worden opgehoogd en de wijk is hierdoor tijdelijk minder toegankelijk” staat er in de voorlopige plannen. De gemeente ziet de werken aan de straat als “vrij ingrijpend voor wat betreft de overlast”.

De uitvoering van de herbestrating staat nu voor februari/maart 2006 in de planning. Is dat een harde planning?

Van Asselt:”Ja, we gaan nu uit van voorjaar 2006. Als het niet te hard vriest, kun je tegenwoordig in de winter doorwerken. We zijn alleen afhankelijk van de staat van de riolering. Als daar problemen mee zijn, kan dat voor vertraging zorgen.”

Na het oostelijk deel van Galecop, komen ook de andere stukken van de wijk aan bod. Van Asselt:”Sommige delen zijn gebouwd op zand. Daar heb je minder last van verzakkingen. Ik verwacht dat de hele wijk aan de beurt komt.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk