Nieuwegeinse Ellen Jansen (26) Nederlands Kampioen Bowlen

In Tilburg hebben Ellen Jansen (26 jaar, uit Nieuwegein) en Nick de Gelder (17 jaar, Hellevoetsluis) zondag 15 april de Nederlandse kampioenschappen bowlen gewonnen in het Singles Event. Voor Jansen was het twee keer raak, zij werd ook Nederlands kampioen in het Doubles Event, samen met haar partner Ghislaine Stigter-Van der Tol (31, Nieuwegein). De Gelder zorgde als jeugdspeler voor een nieuw record: Hij is de jongste Nederlands kampioen ooit.

Verrassende kampioen
Dat De Gelder goed kan bowlen is al een tijdje duidelijk en dat liet hij onlangs ook zien tijdens de Europese jeugdkampioenschappen in Aalborg, waar hij met Team NL Bowling de bronzen medaille wist te winnen. Toch mag het een verrassing genoemd worden dat De Gelder er op zijn 17e al met de nationale titel vandoor ging. In de halve finale stond De Gelder tegenover Mark Jacobs (29, Nieuwegein), de kampioen van 2016, die hij met 2-0 wist te verslaan. In de finale wachtte “home favorite” Youri Fens (21, Tilburg). Het werd een spannende finale van hoog niveau, waarbij De Gelder zijn hoofd net iets koeler hield dan Fens. De Gelder won ook deze wedstrijd met 2-0 en werd zo de nieuwe Nederlands kampioen Singles. Zilver was er voor Fens. Het brons ging naar Mark Jacobs en Jordi Putman (23, Beek).

Nieuwegein goed vertegenwoordigd in de finales
Net als in 2015 mag Ellen Jansen zich de beste bowlster van Nederland noemen. In de halve finale werd afgerekend met de als eerste geplaatste Nicole Sanders (30, Emmen), het werd 2-0. In de andere halve finale stonden nog twee dames uit Nieuwegein tegen over elkaar: Chantal Jacobs (25) en Stigter-Van der Tol. In een spannende wedstrijd wist Jacobs zich door een 2-1 overwinning te plaatsen voor de finale. In deze finale wist Jansen te overtuigen. Beide games werden met ruim verschil gewonnen en zo ging de nationale titel opnieuw naar Jansen.

Het was haar tweede prijs die dag. Twee uur daarvoor hadden Jansen & Stigter-Van der Tol namelijk ook al de finale van het Doubles Event gewonnen! Hierin versloegen zij het koppel Chantal Jacobs / Lisanne Breeschoten (28, Oosterhout). Een bijzonder resultaat: het koppel Jacobs / Breeschoten was de beste in het Doubles Event in 2014, 2015, 2016 en 2017.

Het laatste goud werd vergeven in het Doubles Event bij de heren. Ook hier een Nieuwegeins tintje aan de overwinning. Het goud ging namelijk naar Mark Jacobs en zijn parnter Gianny Hendrickx (28, Wommelgem). In de finale versloegen zij het koppel Mike Bergmann (17, Geleen) / De Gelder.

Op naar Langen, Duitsland
Door de overwinning op de NK hebben Jansen en De Gelder zich geplaatst voor de European Champions Cup 2018, het EK voor landskampioenen. Dit jaar worden de EK georganiseerd in Langen, Duitsland. Aan Jansen en De Gelder de uitdaging om de reeks van podiumplaatsen voor Team NL Bowling in stand te houden. Sinds 2014 wonnen de Nederlandse deelnemers ieder jaar één of twee medailles. In 2015 wist Jansen zelf brons te winnen. Zij gaat in oktober voor een verbetering van dat resultaat.

Ellen Jansen links met haar beker

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren