Nieuwegeinse arts leidt team tegen polio

Op 18 februari vertrekt een team van zeven Rotaryleden uit de regio Utrecht naar India. Zij gaan als vrijwilliger deelnemen aan de ‘National Immunization Days’, waarbij men 164 miljoen kinderen in de leeftijd tot 5 jaar gaat vaccineren tegen polio (kinderverlamming) De Rotarians zullen ter plaatse deel gaan uitmaken van lokale gezondheidsteams en samen met professionele gezondheidswerkers en vrijwilligers ruim een week actief zijn in Uttar Pradesh in het noordoosten van India. Het team staat onder leiding van de Nieuwegeinse arts, Albertine Perre.

Rotary is een wereldwijde humanitaire serviceorganisatie, die zich lokaal en wereldwijd inzet voor maatschappelijke doelen. De laatste jaren heeft Rotary zich sterk gemaakt voor het uitroeien van polio en hoewel men polio voor bijna 99% als ziekte heeft uitgebannen, vraagt de laatste 1% nog een enorme inspanning.

De campagne ‘End Polio Now’ van Rotary is erg succesvol gebleken: bij de start in 1985 komen er wereldwijd nog 350.000 nieuwe poliogevallen per jaar bij, in meer dan 120 landen. In 2015, 30 jaar later, zijn dat er nog slechts 71, in Pakistan en Afghanistan! Men verwacht dat polio in 2018 wereldwijd uitgeroeid zal zijn; dat zal dan, na het uitroeien van pokken, de tweede virusziekte zijn.

Albertine Perre, lid van Rotaryclub Vianen-Vreeswijk, benadrukt het belang van de campagne: “We zijn met Rotary al jaren met deze campagne bezig en feitelijk heel dicht bij de finish. We hebben een unieke kans om deze ziekte te stoppen. Wij zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat we geen enkel kind missen.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk