Nieuwegeins stel fiets tot nu toe € 5.140 bij elkaar voor Stichting Metakids

Rolf en Marieke van Panhuis uit Nieuwegein hebben zaterdag 31 oktober jl. een bijzondere fietstocht ondernomen. Het stel uit Nieuwegein fietste die dag van Zuidwolde (Drenthe) naar Nieuwegein, hun geboorteplaatsen. Dit om aandacht te vragen voor metabole ziektes.  “Onze zoon Liam is geboren met zo’n stofwisselingsziekte”, vertelt Rolf. “Hij maakt het nu gelukkig goed, maar zijn vooruitzichten zijn niet zo goed.”

Het geld dat werd ingezameld gaat naar Stichting Metakids. De tocht van 140 km duurde maar liefst acht uur. Om 08.00 uur vertrok het stel uit Zuidwolde (Drenthe) en om 16.00 uur kwamen ze aan in Nieuwegein.

In totaal hebben tot nu toe 275 donateurs de actie ondersteund en een geweldig bedrag van € 5.140  ingezameld. MetaKids gaat dit geld gebruiken voor onderzoek om metabole ziektes vroegtijdig (tijdens de zwangerschap) op te sporen en te behandelen. Ook is veel geld nodig voor de begeleiding van de kinderen, zodat ze zich kunnen ontwikkelen en een fijn leven hebben.

“We hebben ons gedurende de volle 140 km enorm gesteund gevoeld”, zegt Marieke. ‘Door alle gelukwensen via de actiepagina, persoonlijke berichten via Social Media, maar zeker ook door de vele donaties. We gaan er over nadenken om ‘Fietsen voor Liam’ in 2021 een vervolg te geven!’

De actiepagina blijft nog een week actief, daarna zal deze gesloten worden. Deze week kan nog worden gedoneerd via deze website.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk