Steun de fietstocht en help Liam!

Rolf en Marieke van Panhuis uit Nieuwegein gaan een bijzondere tocht ondernemen. Op 31 oktober fietsen zij van Zuidwolde (Drenthe) naar Nieuwegein, hun geboorteplaatsen. Zo willen ze aandacht vragen voor metabole ziektes en geld inzamelen voor Stichting Metakids. “Onze zoon Liam is geboren met zo’n stofwisselingsziekte”, vertelt Rolf. “Hij maakt het nu gelukkig goed, maar zijn vooruitzichten zijn niet zo goed.”

In Nederland zijn metabole ziektes één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen. Er zijn vele vormen, maar de meeste zijn ongeneeslijk. Er ontbreekt vaak een eiwit, waardoor de chemische fabriek van het lichaam niet goed werkt en steeds meer schade aan organen optreedt. De meeste kinderen overlijden daardoor jong. Veel geld is nodig voor onderzoek om metabole ziektes vroegtijdig (tijdens de zwangerschap) op te sporen en te behandelen. Ook is veel geld nodig voor de begeleiding van de kinderen, zodat ze zich kunnen ontwikkelen en een fijn leven hebben. Metakids zet zich hiervoor in door met verschillende acties geld in te zamelen. Rolf en Marieke uit Nieuwegein sluiten zich met hun fietsactie hierop aan.

“We leggen de 140 km (ongetraind!) in estafettevorm af”, zegt Rolf. “De symbolische route tussen onze geboorteplaatsen is een link naar de oorzaak van de ziekte: kleine foutjes in de genen van ons beiden. Steun je ons met een donatie? Zo helpen we Liam.”

Marieke en Rolf van Panhuis

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!