Nieuwegeins Dictee

De vrijwilligersorganisatie Letterpodium+ gaat ook dit jaar weer het Nieuwegeins Dictee houden. Deze activiteit vindt gelijktijdig plaats met de televisie-uitzending van het Groot Dictee der Nederlandse Taal op maandagavond 15 december a.s. in het sportcafé van Merwestein. Mensen die mee willen doen kunnen zich tot uiterlijk maandag 8 december opgeven.

Aan het dictee kunnen dertig Nieuwegeiners meedoen. Zij betalen 7,50 euro. Daarnaast zijn Nieuwegeinse ‘prominenten’ uitgenodigd om aan het dictee deel te nemen. Ook worden bedrijven gevraagd iemand af te vaardigen tegen betaling van minimaal 120 euro.

Het Nieuwegeins Dictee wordt, net als vorig jaar, gekoppeld aan een goed doel. Het eerste jaar steunden Letterpodium+ de Nieuwegeinse actie ‘Steun Scholen Rundu’ voor onze partnerstad Rundu in Namibië. De tweede keer ging de opbrengst naar een kindertehuis in de Poolse stad Pulawy, de andere Nieuwegeinse partnerstad. Vorig jaar werd door de vrijwilligers van Letterpodium+ gekozen voor een goed doel in Nieuwegein, dierenasiel- en opvangcentrum Het Klaphek op de grens van Nieuwegein en IJsselstein. Dit jaar wil Letterpodium de opbrengst schenken aan de stichting Hospice Nieuwegein, die zich inzet voor een hospice in Nieuwegein. Zij doen zelf veel aan sponsorwerving. In het totaal hopen zij een bedrag van 300.000 euro bij elkaar te kunnen krijgen. Dus alle beetjes helpen voor dit bijzondere initiatief. Om de drempel om deel te nemen te verlagen, is het zo dat iedereen onder nummer meedoet en dat alleen de vijf allerbeste met naam bekend worden gemaakt. Aan het eind van de avond wordt de winnaar van het derde Nieuwegeins Nationaal Dictee bekend gemaakt. Belangstellenden kunnen zich tot maandag 8 december inschrijven. Voor vragen of aanmelden, telefoon 030 – 60 540 08 of e-mailen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk