Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest (NAS) zoekt koorzangers

Binnenkort start het Nieuwegeins Symfonieorkest (NAS) met de organisatie van het herdenkingsconcert 2024! Voor deze concerten, die gehouden worden op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei aanstaande, in het kader van de nationale dodenherdenking, zoekt het NAS enthousiaste koorzangers om mee te doen. De concerten worden in de Barbarakerk in Vreeswijk gegeven en zijn altijd succesvol.

Gerri Abbink van het NAS: ‘Deze keer is gekozen om een Requiem uit te voeren voor koor, baritonsolist, sopraansolist en orkest van Fauré. Ook Lili Boulanger; Pour les funérailles d’un soldat; voor koor, baritonsolist en orkest zullen we ten gehore brengen. Van Mozart zullen we twee werken uitvoeren. Uit Vesperae solennes de confessore het Laudate Dominum; voor koor, sopraansoliste en orkest en het Requiem Lacrymosa. Dit alles onder bezielende leiding van dirigent Hans de Munnik.’

Meedoen?
Het instrumentale programma, dat naast de koorwerken gespeeld wordt, is zo goed als zeker vastgesteld. Dirigent Hans de Munnik zal op een speciale informatieavond meer informatie geven. Het NAS streeft naar een koor waarvan de leden koorervaring hebben en/of zangles. Het is belangrijk dat partijen zelfstandig ingestudeerd kunnen worden. We verwachten verder dat koorzangers over voldoende stembeheersing beschikken. Wordt u al enthousiast? Zingt u mee? In totaal zijn er 7 repetities en 2 concerten.

De informatieavond is op vrijdagavond 26 januari 2024. Vanaf 19.30 uur is de inloop, start informatie door Hans de Munnik is om 20.00 uur.. Dit alles in De Rank aan de Lupinestraat 11 Nieuwegein Zuid.

Over het NAS
Het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest (NAS) bestaat uit ongeveer 35 enthousiaste muzikanten en is opgericht in 1984. De leiding is in handen van dirigent Hans de Munnik. De thuisbasis van het orkest is Nieuwegein, maar het NAS kent ook leden uit IJsselstein, Houten,Vianen en Utrecht.

Het NAS is een orkest met een zeer gevarieerd aanbod aan programma’s en muziekkeuzes. Samen plezier beleven in het maken van mooie muziek is een van de speerpunten van dit orkest.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk