Katern

Nieuwegeiners in de prijzen op WAKO IX

Zaterdag 20 februari j.l. werd in Amstelveen het 9e WAKO (World Association of Kickboxing Organisations) toernooi gehouden. Twee leden van Taekwon-Do vereniging In Nae Do Kwan uit Nieuwegein deden mee aan het toernooi: Roche Woen Tjoen Soen en Floyd Stijger. Tijdens dit toernooi werden er middels verschillende soorten martial arts tegen elkaar gestreden, zoals Karate, Wushu, Taekwon-Do en Kickboxen.

Roche Woen Tjoen Soen deed voor de eerste keer mee met het light contact onderdeel, dit is een sparringssysteem op basis van contact maar geen full contact. Roche behaalde op dit onderdeel een knappe 3e plaats. Op het onderdeel pointfighting verloor Roche van een ervaren vechter van de vereniging Yokoso.

Floyd Stijger kwam eerst uit op het onderdeel Forms, een soort schijngevecht waarin je technieken laat zien zoals snelheid, balans, kracht. Tijdens dit onderdeel versloeg de Nieuwegeiner de populaire deelnemers van karate en behaalde op dit onderdeel de 1e plaats. Op het onderdeel pointfighting verloor hij in een spannende finale met 4-5 waardoor hij naar hij zilver behaalde op dit onderdeel. Roche en Floyd werden begeleid door de coaches Randy Brouwer en Sylvester Pantouw.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk