Nieuwegeiners geen invloed in keuze nieuwe burgemeester

Zoals wij reeds geschreven hebben stopt burgemeester Cor de Vos met zijn werkzaamheden vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Er is inmiddels een profielschets opgesteld en een vertrouwenscommissie benoemd die de sollicitatieprocedure samen met de provincie gaat begeleiden. De profielschets is aan de gemeenteraad aangeboden en wordt in een speciale raadsvergadering op donderdag 13 januari 2011 besproken en vastgesteld. Bij deze vergadering zal de Commissaris van de Koningin, de heer R. Robbertsen, aanwezig zijn.
Ad Visschers van O.N.S. zijn zijn column deze week: ‘Maar wat schets onze verbazing als fractie Onze Nieuwegeinse Samenleving (O.N.S) dat de burgers van Nieuwegein op geen enkele manier bij dit proces worden betrokken, terwijl het uw nieuwe burgemeester wordt.’
In tal van gemeenten en ook bij onze buurgemeente Vianen konden burgers kenbaar maken over welke eigenschappen een nieuwe burgemeester moet beschikken, zoniet in Nieuwegein met als argument: ‘Geen ruimte in het tijdspad van de procedure die bewandeld moet worden.’ Een argument waarmee O.N.S zich niet kan verenigen. Lees hier de column.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk