Nieuwegeiners aangehouden voor drugshandel

De politie heeft afgelopen week twee mannen van 50 en 27 jaar uit Nieuwegein aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij internationale drugshandel en faillissementsfraude. De verdovende middelen werden vervoerd in geprepareerde vrachtwagens. Ruim 9,5 kilo heroïne werd in december 2012 in de accubak van een vrachtwagen naar Noorwegen gesmokkeld. Het transport werd door de politie in Noorwegen onderschept.

De verdachten hebben ook geprobeerd om 2464 kilo hasj van Spanje naar Nederland te vervoeren. Een van de verdachten had een vrachtwagen met bevroren kipfilet, die als deklading bedoeld was, geregeld. Het transport kwam nooit in Nederland aan. De chauffeur van de vrachtwagen werd door de politie betrapt op het moment dat hij de hasj aan overladen was vanaf een pallet naar de vrachtwagen.

De mannen worden daarnaast nog verdacht van de uitvoer van 139 kilo hasj en 30 kilo marihuana. De woning van de verdachten is door de politie doorzocht. Hierbij is beslag gelegd op 18.860 euro, meerdere voertuigen waaronder auto’s, administratie, telefoons en digitale gegevensdragers. De verdachten zijn afgelopen donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam en voor veertien dagen in bewaring gesteld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk