Nieuwegeiner verliest NK Pannenkoeken bakken

De Nieuwegeinse kok Robert de Bruijn heeft op het Nederlands Kampioenschap Pannenkoeken bakken naast de hoofdprijs gegrepen. De Bruijn verdedigde donderdag de eer van de provincie Utrecht tijdens het NK. De Bruijn dacht de beste kans te maken met zijn unieke en zelfbedachte recept voor stroopwafelpannenkoeken. Helaas bleek de creatie van de Nieuwegeiner niet lekker genoeg.

Robert de Bruijn nam het in de finale op tegen veertien andere deelnemers, waarvan enkelen al eerder aan het NK deelnamen. In die finale kregen deelnemers 8 minuten de tijd om twee identieke specialiteiten pannenkoeken te bakken.

Het NK Pannenkoeken bakken op de Horecava is gewonnen door de 20-jarige Gillian Wilkens van pannenkoekenrestaurant ’t Jagersnest in Ermelo. Haar creatie met marshmallow en aardbei viel bij zowel de vakjury en de kinderjury in de smaak: Wilkens won niet alleen de titel maar ook de kinderjuryprijs. (Klik op het fotocameraatje hieronder voor een foto van de pannenkoek van Rober de Bruijn)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren