Nieuwegeiner vandaag voor de rechtbank in verband met de dood van studente

De rechtbank in Utrecht buigt zich vanmiddag voor het eerst over de dood van de 24-jarige studente HBO Verpleegkunde Laura Korsman uit Werkendam. De studente werd op 11 juli dit jaar dood gevonden in haar studentenhuis aan de Bosboomstraat in Utrecht. Haar ex-vriend Zamir M. uit Nieuwegein bracht haar kort daarvoor om het leven, zegt Justitie en zou in de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 juli een eerder opgelegde contactverbod genegeerd hebben.

De toen 31-jarige Nieuwegeiner had een verbod om zijn ex-vriendin Laura op te zoeken en bij haar in de straat te komen, omdat hij haar na het verbreken van de relatie bleef lastigvallen en bedreigen. Een dag later werd Zamir A. in Nieuwegein op de Fagotlaan in de wijk Zuilenstein na een achtervolging opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood op van Laura Korsman. Sindsdien zit de Nieuwegeiner vast.

De twee hadden elkaar leren kennen in het uitgaansleven in Utrecht. Eerder had Zamir al enkele dagen in de cel gezeten vanwege het lastigvallen van Laura Korsman. Nadien kreeg zij een alarmknop om de politie te waarschuwen als haar ex haar toch weer zou lastigvallen Volgens kennissen en buren durfde ze uit angst voor haar ex `s-avonds niet meer alleen de straat op. Laura leerde Zamir M. kennen in het uitgaansleven van Utrecht. De Nieuwegeiner draaide als DJ Sam op feesten in Utrecht. Na een vakantie, beëindigde Laura om onduidelijke reden de relatie.

Het gaat vandaag om een proforma-zitting. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld en er komt dus ook nog geen strafeis. Tijdens een proforma-zitting wordt duidelijk of de verdachte bijvoorbeeld langer vast moet blijven zitten. Ook kunnen het OM en de advocaat van de verdachte met onderzoekswensen komen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren