Nieuwegeiner haalt 120.000 euro op voor Oekraïnse vrachtwagenchauffeurs

Een actie om geld in te zamelen voor gestrande Oekraïnse vrachtwagenchauffeurs heeft in een paar dagen tijd ruim 120.000 euro opgeleverd. Het streefbedrag was 5000 euro. “Veel meer dan we ooit bedacht hadden” aldus de Nieuwegeiner Dennis Stenfert. Stenfert is één van de initiatiefnemers van deze donatieactie.

Over de actie
Chauffeurs uit Oekraïne staan met de rug tegen de muur. Alle bankpassen zijn geblokkeerd waardoor ze niet bij hun geld kunnen! Wij moeten hen helpen en laten zien dat we hen niet laten vallen! Wij van stichting Chauffeursnieuws & Transporteffect willen de komende tijd het land in om deze chauffeurs te voorzien van eten en andere behoeften. Help ons mee, zodat we iedereen kunnen bedienen! Elke donatie, hoe klein ook, is welkom.

Namens de stichting Chauffeursnieuws & Transporteffect wilde hij geld inzamelen om Oekraïnse chauffeurs die door de invasie van Rusland vastzitten in het buitenland van voedselpakketten te voorzien. Stenfert: “Zij kunnen het land niet in en kunnen niet bij hun geld. Bankpassen zijn geblokkeerd. Vandaar dat we deze actie zijn begonnen.”

Voedselpakketten
Exacte cijfers heeft Stenfert niet, maar hij vermoedt dat er vier- of vijfduizend chauffeurs vast zitten. Onder andere in Nederland, vooral bij de grens met Duitsland.

Het doel van de inzamelingsactie was 5000 euro, inmiddels is al vierentwintig keer zoveel opgehaald. “Vandaar dat we onze doelen aan het bijstellen zijn. We zijn aan het kijken of we ook richting de Poolse grens moeten gaan rijden om daar voedselpaketten af te leveren.” Daarnaast zijn de vrijwilligers aan het denken over andere acties, zoals het inzamelen van goederen.

Rode Kruis
Het vrijwilligersteam is inmiddels uitgebreid om te zorgen dat het gedoneerde geld goed terecht komt. “Er zijn genoeg mensen die weten hoe we hier mee om moeten gaan, wat dat betreft hebben we er een aantal goede vrijwilligers bij.” Ook denkt de Nieuwegeiner aan samenwerkingen met grotere organisaties. “Bijvoorbeeld met het Rode Kruis. Dat we zeggen: Jongens, wat ons overkomt weten we niet en kunnen jullie ons helpen?”

Met dank aan onze samenwerkingspartner RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk