Nieuwegeiner blijft zitten in cel vanwege moord

De veroordeling van de 34-jarige Zamir M. uit Nieuwegein voor de moord op de Utrechtse studente Laura Korsman blijft in stand. Wel krijgt hij vier maanden minder celstraf, omdat de procedure te lang heeft geduurd. Dat heeft de Hoge Raad afgelopen dinsdag 12 april bepaald. In juli 2020 kreeg de Nieuwegeiner 15 jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd. Dit was gelijk aan het vonnis dat de rechtbank in Utrecht in 2019 velde.

Foto van Zamir M. die hij zelf op Facebook heeft gezet

De Nieuwegeiner vermoordde zijn 24-jarige ex-vriendin op 11 juli 2018 in haar woning aan de Bosboomstraat in Utrecht. Daar ging een periode van stalking aan vooraf. Op de bewuste dag drong Zamir M. de woning van zijn ex binnen, via een balkon. Binnen was een ruzie ontstaan, waarna hij het slachtoffer met messteken om het leven heeft gebracht. Zamir M. werd 11 juli 2018 opgepakt in de wijk Zuilenstein in Nieuwegein op de Fagotlaan.

De advocaat van M. ging tegen de eerder gedane uitspraak van het hof in cassatie bij de Hoge Raad, onder meer om aan de orde te stellen dat er geen sprake is van voorbedachte rade. De verdachte beweert dat hij heeft gehandeld uit noodweer.

De Hoge Raad wees de cassatieklachten van M. af. Wel is de Hoge Raad het met de verdediging eens dat de procedure te lang heeft geduurd. Daarom is de opgelegde gevangenisstraf met vier maanden verlaagd naar veertien jaar en acht maanden.

Lees hier ons dossier over Zamir M.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk