Nieuwegeiner betrokken bij ripdeal in Utrecht

Bij de schietpartij woensdagmorgen 17 mei op de Utrechtse Krugerstraat is mogelijk sprake geweest van een ripdeal. Behalve de drie mannen die zijn aangehouden, zijn er andere verdachten ontkomen. Onder de aangehouden verdachten zit ook een 21-jarige man uit Nieuwegein.

Buurtbewoners hoorden rond 03.45 uur schoten op de straat achter de Koninklijke Munt in Utrecht en belden de politie. Die stuitte in de straat op twee mannen, van wie de ene een steekwapen probeerde te verstoppen en wegrende. De andere man, een 55-jarige Amsterdammer, werd aangehouden.

De arrestant wees de agenten op een pand waarin zich de schotenwisseling zou hebben afgespeeld. Daar bleek later een wietplantage gevestigd te zijn.

IN HET WATER
Even later zagen getuigen op de Fentener van Vlissingenkade twee mannen rennen. Toen agenten erop af waren gekomen, bleken de 32-jarige Utrechter en 21-jarige man uit Nieuwegein in het water te zijn gesprongen. De agenten haalden ze eruit en hielden ze aan.

Zeker één andere verdachte is er wel in geslaagd om via het water te vluchten. Wat precies de rol was van de drie arrestanten bij de ripdeal en schotenwisseling is nog niet duidelijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren